Nu de tweede golf van het coronavirus in volle gang is, ziet het er naar uit dat we voorlopig nog niet met anderen kunnen afspreken. In het voorjaar konden we nog naar buiten om te wandelen, sporten of gewoon op afstand met elkaar te praten. Nu komt de winter eraan en is dat wat lastiger. We moeten het dus voornamelijk zoeken in online communicatie. Welke programma’s werken het beste en waarvoor gebruik je ze? Dat lees je in dit blog.
Microsoft Teams
Het grootste voordeel van Teams is dat je met heel veel mensen tegelijk in één ruimte kan afspreken. Er kunnen tot maar liefst 5000 mensen tegelijk deelnemen, wanneer je de betaalde versie aanschaft. In de gratis versie kunnen honderden deelnemers in een meeting plaatsnemen, dat is ook al behoorlijk veel. Per gebruiker heb je 2GB opslag. Het nadeel is dat de privacybescherming niet erg goed is. Bespreek dus geen privacygevoelige informatie, maar gebruik het bijvoorbeeld om met vrienden te praten.
Chatprogramma’s
Soms heb je er ook behoefte aan om met iemand anders te praten. Gelukkig zijn er ook veel chatrooms te vinden waar je met vreemden kunt communiceren. Wist je bijvoorbeeld al dat er een paragnostenchat bestaat? Daar kun je chatten met mediums, waaraan je vragen kunt stellen over je toekomst, eigenschappen of gevoelens. Ook kun je contact leggen met overledenen. Je kunt onder je eigen naam chatten, maar je mag er ook voor kiezen om helemaal anoniem te zijn in het gesprek.
Skype
Dit programma gaat al heel lang mee en is misschien ook wel het meest bekend. Je kunt hier met tot 50 personen videobellen in een groepsgesprek. De privacybescherming is hier beter geregeld dan bij Microsoft Teams. De communicatie via Skype is namelijk versleuteld met sterke beveiligingsprotocollen. Toch kan het nog altijd beter. Skype slaat alle berichten zelf namelijk wel op.
Wickr
Als je van plan bent om echt vertrouwelijke informatie te bespreken, kun je misschien wel het beste voor Wickr kiezen. In hun gratis versie zijn alle berichten versleuteld en kun je bestanden versturen en ontvangen via een beveiligde verbinding. Wil je nog meer privacy? Dan kun je een pakket kopen, waar bijvoorbeeld een VPN-beveiliging wordt meegeleverd. Bij dit programma wordt er geen informatie van gebruikers opgeslagen.
Het is dus maar net waar je zelf naar op zoek bent. Is voor jou privacy het belangrijkst, wil je graag met een grote groep mensen kunnen praten of ben je op zoek naar een vreemde om mee te praten? Denk daar goed over na en maak daarna je keuze! Je kunt uiteraard ook meerdere programma’s naast elkaar gebruiken.